Zingen zingen zingen…

Zingen zingen zingen…

Ken je dat nummer van Kinderen van Kinderen: ‘Wakker met een wijsje in mijn hoofd…’? Dat gebeurt mij regelmatig. Ik zing of neurie regelmatig een deuntje. Richting God is mijn taal van liefde ook zingen. Een schietgebedje is bij mij een zacht geneuried couplet of een luid gezongen zin uit een lied. Op dagen dat ik me minder voel, onrustig of opgebrand, weet ik ook dat ik het beste twee dingen kan doen: zingen en wandelen. Of het allerbeste: al neuriënd God ‘toezingen’ tijdens een stevige wandeling.

Ik vind het altijd wel grappig dat ik me juist via zingen en liederen dicht bij God voel. Ik weet bijzonder weinig over muziek, bands et cetera. Ik ben niet amuzikaal en kan voldoende toonhouden bij het zingen, maar toch… Ik heb veel vrienden die echt muziekkénners zijn. Je weet wel, van die mensen die altijd alle titels en zangers weten, altijd muziek op hebben staan en voor wie de top 2000 het hoogtepunt is van het jaar. Tussen die mensen ben ik degene die een muzieklijst op Spotify heeft met Clouseau, Bon Jovi, Elly & Rikkert, The Gaither Vocal Band, Kinderen voor Kinderen en Opwekking… Tsja.

Nu mijn punt met dit verhaal… Muziek is belangrijk in ons gezin. Bram kan goed zingen en maakt graag muziek met de kinderen. We hebben ook allerlei muziekinstrumenten in huis en zingen na het eten graag een lied. Ik vind het een prettig idee dat mijn kinderen christelijke liederen leren op school en thuis. Ik gun hen wat ik zelf merk: waar woorden soms blijven steken, is zingen vaak wel mogelijk. Ik hoop dat ze later altijd – in welke situatie ze ook zitten – wakker worden met een wijsje in hun hoofd.

Liefs,

Marijke

Marijke is getrouwd met Bram en heeft twee kinderen, Timme (5) en Mare (2).

Bij De Wonderwolk verkopen we twee CD’s: ‘Zingen in de kring’ deel 1 en 2. De CD’s bevatten twintig liedjes voor peuters, geschreven door Adriëlle Schouten.

bemoediging, Muziek
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *