thuis

Thuis je geloof delen

De Wonderwolk is ontstaan uit mijn verlangen om mijn geloof te delen met mijn eigen kinderen: thuis dus. Daarom zijn onze materialen bij uitstek geschikt om thuis te gebruiken.

Kinderen leren van hun ouders. Je geloof voorleven is dan ook een geweldige kans die God ons geeft. Wij mogen onze kinderen kennis laten maken met Hem. Voel dat zwaar? Misschien, maar je hebt hier geen grote Bijbelkennis voor nodig. En je hoeft geen trucjes te kennen of alle rituelen die in de kerk gaande zijn. Dit is een avontuur. Een avontuur welke je samen met je kind(eren) aan mag gaan.

Wat geef je door
Je eigen geloof veranderd iedere dag, want iedere dag leer je God meer kennen. Sta daarom eens stil bij wat je gelooft, waarom je gelooft en wat daar zo mooi aan is. Wat wil je graag dat je kind(eren) daarvan meekrijgen? Je mag aan God vragen of Hij je wil helpen Zijn liefde te delen. Hoe deel je je geloof
Je geloof delen kan op allerlei manieren, niks is verplicht. Doe wat bij jou past.
Misschien heb je de tijd om door de hele dag met je kind op avontuur te gaan, maar misschien moet je wel werken en gaat je kind naar de opvang, of ben je ziek en heb je weinig energie. Weet dan dat ieder zaadje dat je plant er één is waar God mee aan het werk kan gaan. Verwacht het dus niet van jezelf, maar van Hem.

Bekijk de zaadjes hieronder en laat je inspireren.

Gebed
Een simpel gebedje bij het opstaan, eten of slapen gaan kan al vanaf 0 jaar. Hiermee laat je je kind namelijk al kennis maken met God, dat Hij er is, over je waakt en dat je bij Hem mag komen.
In ons prentenboek Kijk&Zing vind je een heel mooi liedje dat je hiervoor kan gebruiken. Ook zijn er versjes zoals: “ik ga slapen, ik ben moe” en “dank u Here voor het eten”.
Is je kind al ietsje ouder (>2jaar) dan kan je ook actief je kind zelf leren bidden. Met onze dank kaartjes, kan je samen met je kind elke dag voor een dankpunt op het kaartje danken. Zegenen
Gaat je kind naar de opvang, naar oma of gewoon even weg van jou geef je kind dan de zegen van God mee. Hoe?
Als mijn jongste naar de peuterspeelzaal, leg ik vlak voor ik vertrek mijn hand op zijn hoofd en fluister in zijn oor: “God zegent jou en geeft jou een fijne dag”. Zo kan je je kind meegeven dat jij wel weggaat, maar God altijd bij hem blijft. Zingen
Zingen kan (bijna) altijd en overal. Kinderen houden van zingen en het is ook nog eens goed voor hun taalontwikkeling.
Met onze toffe prentenboeken Zing Maar Mee (kersteditie), Tel Maar Mee en Kijk&Zing kan je samen voor God zingen én vrolijke prenten bekijken.