Papa

Papa

Mijn ouders zijn twee keer gescheiden. Van elkaar. De eerste keer was ik nog erg jong. Ik weet er ook niet meer veel van. Ik woonde bij mijn moeder, maar mijn vader kwam de meesten avonden bij ons thuis tot ik ging slapen. Ze hertrouwden toen ik 8 jaar was en ik kreeg een (vol)zusje. Ik kan me nog goed herinneren dat we na het trouwen in de gemeente in kleine kring, samen naar de gebakswinkel in het centrum liepen. We haalden taart welke ik op school mocht trakteren. Daarna ging ik gewoon naar school.

Toch liep het niet lekker tussen mijn ouders en op mijn 17e gingen ze op nieuw uit elkaar. Dit keer verliep het een stuk minder soepel. Een vechtscheiding die ervoor zorgde dat mijn relatie met mijn vader heel erg kapot ging. Hij probeerde wel, maar mijn beeld werd vertroebeld. De vele meningen, mijn toch nog kind-zijn, maakten het moeilijk. Het kwam zelfs tot een rechtszaak waar ik tegenover mijn vader stond. Een rechtszaak officieel om geld, kinderalimentatie, maar voor mij een zaak over aanvaarding. Wilde mijn vader mij wel als kind? Houdt hij van mij?

Dat die rechtszaak niet goed afliep, hielp niet mee in mijn beeld van mijn vader.

Toch leerde ik God kennen in die tijd als een liefhebbende vader. Misschien wel de vader naar wie ik echt op zoek was. De Vader die mij onvoorwaardelijk accepteerde als Zijn kind. Deze Vader hielp mij om vergevingsgezind te zijn. Mijn blik weer te openen, vrij van veroordeling. Ik bad voor mijn relatie tot mijn aardse vader. Er volgden ontmoetingen, er volgden gesprekken. Het kostte tijd, maar onze relatie herstelde. Er volgde zelfs een periode waarin we elkaar bijna wekelijks zagen. We bouwden een intense band op. Inmiddels is mijn vader hertrouwd met een hele lieve vrouw, met wie ik en mijn kinderen het fantastisch kunnen vinden. Een bonus oma. Ik zie mijn vader minder vaak, maar ik spreek hem bijna dagelijks via de telefoon. Ik geniet en ben dankbaar dat het zo mag zijn.

Toch zijn er soms ook momenten waarop onzekerheid weer naar bovenkomt. Als ik mijn vader vanwege omstandigheden niet spreek of zie. Dan kan ik opeens gaan twijfelen aan zijn liefde. Ongegrond natuurlijk. Maar diepgewortelde angst. Dan bid ik en vraag ik om Gods Waarheid. Om mijn ogen te openen in Zijn liefde. Hij is trouw. Bij Hem kan ik altijd komen. En Hem mag ik vragen om mij vrij te maken van angst, zodat ik vrij kan zeggen:

Papa, ik hou van jou.

Deze zondag is het vaderdag. Wat betekent dat voor jou?

Aisha Meel, oprichtster van de Wonderwolk. Moeder van 3 prachtige kids (Livia (7), Joëlle (5) en Timeon (4)), creatieveling met een doctoraat in de Medische wetenschappen (waar ze niks meer mee doet), maar vooral vurig verlangend naar Gods liefde en nabijheid. Haar wens is om zoveel mogelijk kinderen en ouders dichterbij God te brengen.

Aisha Meel, oprichtster van de Wonderwolk.
Moeder van 3 prachtige kids (Livia (7), Joëlle (6) en Timeon (4)), creatieveling met een doctoraat in de Medische wetenschappen (waar ze niks meer mee doet), maar vooral vurig verlangend naar Gods liefde en nabijheid. Haar wens is om zoveel mogelijk kinderen en ouders dichterbij God te brengen.

Samen op ontdekkingsreis

Dit christelijk opvoedboek geeft praktische handvatten in hoe je jouw kinderen kan leren dat God hun liefhebbende vader is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *