Opgroeien

Opgroeien

Groeien jouw kids ook zo snel? Vaak scroll ik nog even door oude foto’s heen. Kijk ik weer even hoe ze er ook weer uitzagen als baby’tjes. Bedenk me hoe het was. Zo klein zo puur.
Ondanks dat ze groeien, blijven ze toch eigenlijk ook nog steeds klein. En ik ben ook best blij dat ik geen luiers meer hoef te verschonen. Dat we nu samen monopoly kunnen spelen. En mooie gesprekken mogen voeren. Stiekem geniet ik iedere dag weer een beetje meer.

Mijn liefde voor hen groeit, tegelijk met dat zij groeien. Dat verwondert me. Toen ik ze voor het eerst in mijn handen had, was mijn liefde al zo groot. Maar blijkbaar was dat nog maar het begin.

Zou God ook zo naar ons kijken? Hij maakte ons. In Zijn oneindige liefde schiep Hij ons. Hoe kijkt Hij naar ons nu we ouder worden, opgroeien, volwassen worden/zijn? Hij heeft een plan met ons voor ogen. Maar wandelen we ook in Zijn plan? En wat vindt Hij daar dan van?

Mijn kinderen worden steeds groter. Ze ontwikkelen zich verder. Krijgen steeds meer een eigen mening. En die mening is niet altijd gelijk aan die van mij. Dat levert soms hilarische momenten op, maar vaak ook confrontaties. Steeds weer probeer ik ze de juiste weg op de wijzen. En ondanks dat het niet altijd gaat zoals ik zou willen, hou ik steeds meer van ze. Hun persoonlijkheden worden zichtbaar en ik geniet.

Ik geloof dat God ook zo naar jou kijkt. Misschien maak je soms verkeerde keuzes, ben je ongeduldig tegenover je kinderen of kies je voor jezelf ipv de ander. Vertel je een leugen. Of reageer je je af op mensen om je heen. God zal je steeds weer proberen te wijzen naar Zijn Weg. Zolang je jouw ogen op Hem gericht houdt, kan Hij vast alleen maar genieten. Genieten van jouw groei naar Hem.

Aisha Meel, oprichtster van de Wonderwolk. Moeder van 3 prachtige kids (Livia (7), Joëlle (5) en Timeon (4)), creatieveling met een doctoraat in de Medische wetenschappen (waar ze niks meer mee doet), maar vooral vurig verlangend naar Gods liefde en nabijheid. Haar wens is om zoveel mogelijk kinderen en ouders dichterbij God te brengen.

Aisha Meel, oprichtster van de Wonderwolk.
Moeder van 3 prachtige kids (Livia (7), Joëlle (6) en Timeon (4)), creatieveling met een doctoraat in de Medische wetenschappen (waar ze niks meer mee doet), maar vooral vurig verlangend naar Gods liefde en nabijheid. Haar wens is om zoveel mogelijk kinderen en ouders dichterbij God te brengen.

Samen op ontdekkingsreis

Het boek Samen op Ontdekkingsreis vertelt over de geloofsontwikkeling van jonge kinderen en helpt je om samen met je kind op zoek te gaan naar God.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *