Kom ook in actie voor kinderen in Rwanda!

Wij dragen als de Wonderwolk het werk van Red een Kind een warm hart toe. Nu organiseert Red een Kind ook dit jaar weer een mooie spaaractie tijdens de Kinderboekenweek. Daarbij wil het geval dat wij het actieboek voor de onderbouw mogen maken dit jaar. Dus zo komen zo de twee werelden van Red en Kind en de Wonderwolk mooi samen!

Red een Kind organiseert voor de vierde keer op een rij de succesvolle spaaractie voor basisscholen. Vorig jaar deden er maar liefst 10.000 kinderen mee aan de spaaractie. Dit jaar zet Red een Kind zich met zoveel mogelijk basisscholen in voor kinderen in armoede in Rwanda.

Het thema van de spaaractie is dit jaar ‘Bij mij thuis’ en sluit aan op de christelijke Kinderboekenweek in oktober. In Rwanda is er veel armoede en leven kinderen vaak in een huis dat niet veilig is. Vroeger had de 11-jarige Liliane geen goede woning, geen ontbijt en was er niet genoeg geld voor schoolboeken. Dat is veranderd! Red een Kind helpt Liliane, haar familie en het hele dorp om zelf uit de armoede te groeien.

De voordelen van de spaaractie voor de school!

  • Kant-en-klare actiepakketten!
  • Sparen voor gratis boeken: 10% van de totale opbrengst mag de school zelf besteden aan nieuwe boeken
  • De eerste 30 scholen die zich aanmelden ontvangen een gratis actieboek! Je kunt dus ook kiezen voor het boek van de Wonderwolk!
  • Win als hoofdprijs een voorstelling op school van christelijke kinderboekenschrijfster Willemijn de Weerd.

> Ben je leerkracht in het basisonderwijs?
Meld je school dan aan via: redeenkind.nl/spaaractie

> Zit jouw kind op de basisschool?
Vraag de leerkracht dan om aan de actie mee te doen!