Is er zee in de hemel?

Is er zee in de hemel?

Ik denk graag na over de hemel. Hoe is het daar? Zijn er bomen, is er zee? En, als ik er ben, herken ik dan mensen? Ik houd ook erg van liederen die gaan over de hemel en het ontmoeten van God. Ken je Opwekking 818?

Op die dag, in de hemel
Wat een dag, wat een vreugde zal dat zijn
Dan zijn wij bij Jezus
En klinkt het overwinningslied

Prachtig vind ik het. Een overwinningslied… hoe mooi klinkt dat! Als ik dit lied hoor, of andere liedjes die gaan over de hemel, dan word ik emotioneel. Ik merk dat het een diep verlangen in mij aanboort om bij God te zijn. Heel dichtbij; zo dicht mogelijk. Hoe ontzettend bijzonder, rustgevend, overdonderd veilig en fijn moet dat zijn.

Ik praat graag met Timme, mijn zoontje, over allerlei dingen… ook over de hemel. Kinderen denken nog zo vrij; daar kan ik echt van genieten. Laatst was oma overleden. Timme was mee naar de begrafenis en vroeg honderduit. Waar is oma dan, slaapt ze, wat is dood, waarom ligt ze in een kist, wat gebeurt er met de kist onder de grond et cetera. Heerlijk. Laat maar vragen. Ik probeer altijd een antwoord te geven, maar vaak is dat ook gewoon ‘ik weet het niet’.

In het boekje ‘Mijn oma is naar de hemel’ wordt dood ontroerend mooi beschreven. ‘De kist gaat naar de aarde, maar haar hart gaat naar de hemel. In de hemel bouwt God een heel mooi huis. In dat huis gaat oma wonen. De hemel is nu haar thuis.’ Elke keer als ik het lees, schiet ik vol. De hemel als thuis. Wat een vreugde zal dat zijn…

Marijke is getrouwd met Bram en heeft twee kinderen, Timme (bijna 5) en Mare (2).

Mijn oma is naar de hemel is een van de boekjes uit De Regenboogreeks van De Wonderwolk. Deze boekjes leggen moeilijke situaties uit aan hele jonge kinderen (1 tot 6 jaar). Denk bijvoorbeeld aan het overlijden van een vriendje, een scheiding of een stilgeboorte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *