In ons hart

In ons hart

‘Vertel nog eens over mijn hartje, mama. Dat God daar woont én ik nooit alleen ben.’

Mijn jongste begon pas laat met praten. En toen hij begon vlotte het praten ook niet zo. Met twee oudere zussen was het ook makkelijk om een vertaling te krijgen. Hij moest dus naar de logopedist, zodat de juf hem ook kon gaan verstaan. Toch heeft zijn taalontwikkeling hem nooit in de weg gestaan om te praten met God. Integendeel, hij is degene met de langste gebeden aan tafel. Hij dankt God iedere dag voor Zijn nabijheid. Dat Hij in Zijn hart woont en als hij zich bang voelt of alleen, dat God er toch is. Want “God is God”, zoals hij zelf in Zijn gebed zegt. En daar is hij dankbaar voor.

Het hart. De viering van Pasen is achter de rug en we leven langzaam toe naar Hemelvaart en Pinksteren. Dankzij de Hemelvaart en Pinksteren leeft God in ons hart. Hij heeft er Zijn intrek in genomen. Daarmee geeft Hij ons kracht, maar Hij is er ook bezig om ons te veranderen. Om onze verkeerde karaktereigenschappen om te vormen en ons te leren leven naar Zijn wil. Hoe mooi is dat?

Bij ons thuis hangen de vertelslingers al klaar. Om straks een week voor Hemelvaart weer te beginnen met aftellen. Tot die tijd probeer ik wekelijks met de kinderen terug te kijken naar één van de wonderen die Jezus deed: het water dat in wijn werd veranderde, de wonderbare spijziging en de genezing van de zieke man die door zijn vrienden via een gat in het dak bij Jezus werd gebracht. Drie wonderen die laten zien hoeveel Jezus geeft om anderen én hoe groot zijn kracht is. Om straks met Pinksteren weer te kunnen vertellen dat diezelfde God met al Zijn kracht in ons hartje woont. Ik ben benieuwd hoe we dat gaan terug horen in de gebeden van onze kinderen.

Aisha Meel, oprichtster van de Wonderwolk. Moeder van 3 prachtige kids (Livia (7), Joëlle (5) en Timeon (4)), creatieveling met een doctoraat in de Medische wetenschappen (waar ze niks meer mee doet), maar vooral vurig verlangend naar Gods liefde en nabijheid. Haar wens is om zoveel mogelijk kinderen en ouders dichterbij God te brengen.

Aisha Meel, oprichtster van de Wonderwolk.
Moeder van 3 prachtige kids (Livia (7), Joëlle (5) en Timeon (4)), creatieveling met een doctoraat in de Medische wetenschappen (waar ze niks meer mee doet), maar vooral vurig verlangend naar Gods liefde en nabijheid. Haar wens is om zoveel mogelijk kinderen en ouders dichterbij God te brengen.

Vertelkaarten

Onze vertelslingers voor Hemelvaart en Pinksteren helpen je om samen met je kinderen toe te leven naar deze mooie feestdagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *