Hij is opgestaan

Hij is opgestaan

Het is heerlijk zonnig. Het zwembadje staat al paar dagen in de tuin. Hoog tijd om het water te verversen. Samen met Timeon schep ik emmers water uit het badje. Die gaan naar onze moestuinplantjes, want die zijn ook dorstig. Terwijl ik heen en weer loop met de emmer zie ik Timeon naast het badje naar de grond staren. “Wat is er?” Vraag ik. Trots vertelt hij dat hij een vlieg uit het water heeft geschept. Hij voelt zich een redder. De vlieg die natuurlijk al veel te lang in het water lag, ligt stil. “Goed gedaan,” zeg ik vrolijk. En dan wat voorzichtiger: “ik denk wel dat hij dood is.” Hij kijkt me verbaast aan. “Nee joh! Hij is opgestaan.” Haha, wie weet. Terwijl ik verder water ga scheppen. Zingt hij luidkeels “hij is opgestaan, hij is opgestaan. Hij leeft. Hij leeft.” Dan gooit hij een emmer water over de vlieg. “Ik hou niet van vliegen, mama.”

Ik lig in een deuk van het lachen. Wat kan ik van een kinderbrein genieten. Zo puur. Zo oprecht. En tegelijkertijd weet ik dat het verhaal van Jezus opstanding langzaam aan het landen is in zijn hoofd. De eerste zaadjes zijn geplant. Hij beseft nog niet wat het betekent, maar hij voelt al wel dat het een geweldig vrolijke gebeurtenis is. 

Als ouders en verzorgers hebben we de eervolle taak om zaadjesplanters te zijn en onze kinderen kennis te laten maken met de Allerhoogste. Juist door verhalen over God aan te laten sluiten bij hun belevingswereld, brengen we Gods Woord naar hun hart. Ook zorgen we er zo voor dat het geloof niet iets is wat los staat van hun aardse leven, maar verwikkelt is in alles. 

Het zingen van liedjes helpt daarbij enorm. Het geeft sfeer aan het verhaal. En melodie en gebaren geven een spelelement aan het leren. En daarnaast is het nog goed voor de spraakontwikkeling ook.
Een paar jaar terug maakte ik samen met Marieke Laanstra ons eerste prentenboek: Zing Maar Mee. Hierin staan 11 bekende christelijke liedjes van onder andere Elly en Rikkert en Marcel Zimmer voorzien van vrolijke prenten. Het is een feestje om dit boek er bij te pakken en samen met je peuter te zingen voor God.

Aisha Meel, oprichtster van de Wonderwolk. Moeder van 3 prachtige kids (Livia (7), Joëlle (5) en Timeon (4)), creatieveling met een doctoraat in de Medische wetenschappen (waar ze niks meer mee doet), maar vooral vurig verlangend naar Gods liefde en nabijheid. Haar wens is om zoveel mogelijk kinderen en ouders dichterbij God te brengen.

Aisha Meel, oprichtster van de Wonderwolk.
Moeder van 3 prachtige kids (Livia (7), Joëlle (5) en Timeon (4)), creatieveling met een doctoraat in de Medische wetenschappen (waar ze niks meer mee doet), maar vooral vurig verlangend naar Gods liefde en nabijheid. Haar wens is om zoveel mogelijk kinderen en ouders dichterbij God te brengen.

Zing Maar Mee

is een prentenboekje met christelijke liedjes voor de allerkleinsten. De elf liedjes zijn voorzien van vrolijke illustraties, waardoor de tekst van het liedje nog makkelijker blijft hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *