Hemelvaart & Pinksteren: Gods liefde voor ons vieren.

Hemelvaart & Pinksteren: Gods liefde voor ons vieren.

Hemelvaart en Pinksteren zijn weer prachtige vrije dagen waarop we Gods liefde kunnen delen met onze kinderen. Hemelvaart markeert het moment waarop Jezus terugkeerde naar de hemel na zijn opstanding en Pinksteren het moment dat de Heilige Geest naar ons kwam. We hebben zes tips om deze dagen uit te leggen aan en te beleven met je kinderen.

Deel de verhalen

Pak onze peuterbijbel of vertelkaarten erbij of laat je kind zelf het boekje ‘Pinksteren voor beginnende lezers’ lezen. Leg in je uitleg de nadruk op Gods nabijheid. Natuurlijk vertrok Jezus met Hemelvaart, maar niet voor niets. Herinner je kind eraan dat Jezus zijn werk op aarde heeft volbracht en dat hij nu regeert bij God in de hemel. Dit biedt troost en hoop voor ons allemaal, inclusief onze kinderen. Het laat zien dat Jezus altijd bij ons is, zelfs als we hem niet fysiek kunnen zien.

Doe een spel van vertrouwen

Hemelvaart en Pinksteren moedigen ons aan om ons vertrouwen en geloof te vestigen op Jezus, zelfs als we hem niet met onze ogen kunnen zien. Dit kun je uitbeelden aan je kind door middel van een blinddoekspel. Zet je kind midden in de kamer en doe hem een blinddoek voor. Ga nu op afstand zitten en zeg zijn naam. Kan hij jou vinden?

Praat samen over Heilige Geest

Hoe ervaar jij zelf de Heilige Geest? Je eigen ervaringen zijn super waardevol voor jouw kind. Natuurlijk kun je ook een toffe knutsel maken, zoals onze leuke ballonknutsel. Of doe met iets oudere kinderen een proefje.

Deel over de hoop die Jezus’ hemelvaart geeft

Door Jezus terugkeer naar de hemel belooft Hij ons dat we ook een thuis hebben bij God in de eeuwigheid. Dit is een geweldig onderwerp om met onze kinderen over te praten, omdat het hen troost en geruststelling biedt in onzekere tijden. Jezus vertelt dat Hij een huis voor ons bouwt. Ga samen aan de tekentafel zitten en moedig je kind aan zijn droomhuis in de hemel te tekenen.

Bak een taart

Bij een feest hoort taart. We zagen superleuke caketoppers voorbij komen op www.beaheart.com, waarbij de kaarsjes vlammetje geven bij de apostelen! Speciaal voor jullie hebben we een eigen download gemaakt met apostel figuurtjes. Let op! Niet te dicht bij de kaarsjes zetten, want je wilt niet dat de apostel mee in brand gaat…

Leer je kind Gods liefde verder te delen

Pinksteren leert ons dat Gods Geest is gekomen om Zijn liefde verder te verspreiden. Het IZB organiseert ook dit jaar samen met andere organisaties ‘Uw Koninkrijk Kome’ tussen Hemelvaart en Pinksteren. Ze willen in deze periode iedereen aanmoedigen om te bidden voor mensen die God nog niet kennen. Op hun site vind je gratis verwerkingsmateriaal dat wij gemaakt hebben om met je kinderen aan de slag te gaan.

Als ouders kunnen we Hemelvaart en Pinksteren vieren door met onze kinderen te praten over de betekenis ervan en hoe het ons geloof versterkt. En laten we ook van deze tijd gebruiken om Gods liefde voor ons te vieren!

Bekijk onze webshop voor nog meer inspiratie.

Aisha Meel, oprichtster van de Wonderwolk. Moeder van 3 prachtige kids (Livia (7), Joëlle (5) en Timeon (4)), creatieveling met een doctoraat in de Medische wetenschappen (waar ze niks meer mee doet), maar vooral vurig verlangend naar Gods liefde en nabijheid. Haar wens is om zoveel mogelijk kinderen en ouders dichterbij God te brengen.

Aisha Meel, oprichtster van de Wonderwolk.
Moeder van 3 prachtige kids (Livia (10), Joëlle (9) en Timeon (7), creatieveling met een doctoraat in de Medische wetenschappen, maar vooral vurig verlangend naar Gods liefde en nabijheid. Haar wens is om zoveel mogelijk kinderen en ouders dichterbij God te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *