God volgen

God volgen

Vlak voordat ik ging studeren (2005) leerde ik God kennen. Dankzij het verhaal van een straatevangelist stond ik in vuur en vlam voor een God waarvan ik de naam alleen sporadisch had gehoord als kind zijn. Ik sloot mij aan bij een christelijke studentenvereniging, waarin ik heel veel leerde over God en ik leerde Daniël (mijn man) kennen. En natuurlijk studeerde ik. In 2011 rondde ik mijn studie Technisch geneeskunde af op de afdeling Geriatrie in Nijmegen. Ik kon daar blijven werken als onderzoeker op een kleine beurs die in ieder geval genoeg zou zijn voor een jaar.

Dromen

Als meisje was mijn droom altijd om moeder te worden, maar nu wilde ik ook graag in mega tempo promoveren. Ik haalde een nog een kleine beurs binnen voor vrouwelijk toptalent. Tegen de verwachting in van vele professoren lukte het mij om na maar 3,5 jaar met een bolle buik (zwanger van de tweede) mijn proefschrift te verdedigen en cum laude te promoveren. Wauw, wat was dat bijzonder en zonder Gods hulp zo niet mogelijk. Een nieuw doel ontstond: vrouwelijke professor worden met een deeltijd functie. Ik solliciteerde op een nieuwe functie op de afdeling Radiologie. Ik wilde heel graag, maar had nul ervaring op het gebied van de vacature. Ik kwam door de eerste ronde, maar in de tweede ronde stond ik naast een zeer zeer zeer ervaren sollicitant. Toch kozen ze mij ondanks dat ik openlijk toegaf geen ervaring te hebben, want zelf dacht ik dat mijn kansen toch verkeken waren. Opnieuw opende God een deur en die ging ik door. Het voelde enorm bijzonder, maar tegelijkertijd werden mijn meisjes iets groter en er begon iets ander aan mij te trekken. Ik wilde hen zo graag al laten voelen hoe groot God is, hoe groot Zijn liefde, zodat zij Hem al van jongs af aan alle eer konden geven.

Maar hoe? Ik had geen idee. Ik had zelf geen christelijke opvoeding gehad en wist eigenlijk nog steeds bizar weinig. Ik ging op zoek op google, ik sprak met andere moeders uit de kerk en in mijn omgeving. En zo opende God nog meer nieuwe deuren. Ik begon materialen te maken voor mijzelf en mijn kinderen om dichterbij God te kunnen leven, maar ik merkte dat ik niet de enige was die op zoek was. Er waren zoveel ouders en verzorgers met een passie in hun hart om hun geloof te delen met kinderen en tegelijkertijd de grootte vraag “hoe?”.

God vertrouwen

God liet mij zien dat Hij ontzettend veel deuren voor mij had geopend voor mijn carrière in de wetenschap. Ik kon Hem vertrouwen. Nu wilde Hij dat ik Hem ging vertrouwen. Dat ik een stap naar Hem toe zou zetten. Een stap in het diepe. Weg van de gebaande weg. Weg van wat de maatschappij verwachtte van mij. Maar durfde ik dat wel?

Eind 2017 ging ik naar het KVK. Ik schreef De Wonderwolk in. Ik nam een maand ouderschapsverlof op om te kijken of ik de wetenschap al snel zou missen. Het tegendeel bleek waar. Ik bloeide op en ik voelde dat, samen met God, er nog veel meer moois te beleven zou zijn.

Inmiddels zijn we 3,5 jaar verder en God heeft mij nooit teleurgesteld. De Wonderwolk is een fantastisch mini bedrijfje geworden, waarin ik ouders/verzorgers en kinderen mag inspireren om in Zijn liefde te leven. Iedere dag mag ik mij opnieuw daarvoor inzetten samen met Hem die het allemaal mogelijk maakt. Wat een eer om telkens weer versteld te mogen zijn van Zijn grootheid en hoe Hij het allemaal leidt.

Aisha Meel, oprichtster van de Wonderwolk.
Moeder van 3 prachtige kids (Livia (7), Joëlle (5) en Timeon (4)), creatieveling met een doctoraat in de Medische wetenschappen (waar ze niks meer mee doet), maar vooral vurig verlangend naar Gods liefde en nabijheid. Haar wens is om zoveel mogelijk kinderen en ouders dichterbij God te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *