Speak and pray

Speak and pray

Hij vertelde hun een ​gelijkenis​ over de noodzaak om altijd te ​bidden​ en niet op te geven.
Lucas 18:1

Met twee vriendinnen vorm ik een gebedstrio. In de groepsapp die we samen hebben heten we SpeakAndPray. Tegenwoordig zien we elkaar vooral digitaal via whatsapp, dan kletsen we eerst een half uur bij (speak), maken dan een lijstje met gebedspunten en gaan dan bidden (pray). Hartstikke mooi om op die manier bij elkaar betrokken te zijn en elkaar voor God te brengen. Maar één van de dames heeft mij laatst wel aan het denken gezet. Ze vroeg zich af waarom we eigenlijk eerst alles bespreken, dan daaruit een lijstje opmaken om het vervolgens nog een keer aan God te zeggen. God is er toch al de hele tijd bij geweest, Hij heeft alles al gehoord.

Ik geloof zeker dat God er altijd bij is en geloof ook dat Hij alles hoort. Is het dan gek dat we inderdaad twee keer achter elkaar hetzelfde met Hem bespreken?

In contact staan

Als moeder spreek ik graag met mijn kinderen. Ik wil weten wat er in hen omgaat of ze zich goed voelen en of ze mijn zorg nodig hebben. Soms is dat in directe gesprekken die ik met ze heb, bijvoorbeeld vlak voor het slapen gaan als we de dag doornemen. Maar vaak is het ook spreken zonder woorden. Dan kijk ik naar ze, ik luister naar wat ze onderling tegen elkaar zeggen of ik hoor uit de omgeving dingen over hun welzijn. Eigenlijk sta ik de hele dag door in contact met hen met én zonder woorden. Mijn zorg over hen stopt nooit. Niet als ze thuis op de bank zitten of een spelletje spelen én niet als ze op school zijn. Maar door af en toe wel met ze in gesprek te gaan, laat ik hen ook weten dat ik aan ze denk en dat ik om ze geef.

God is er altijd bij

Net zoals ik in contact sta met mijn kinderen, zo wil God in contact met jou staan, want Hij houdt van jou en je bent Zijn kind. Hij denkt aan jou. Hij is bij jou. En hij wil van jou horen. Als je aan gebed denkt, denk je misschien ook aan een lijstje dat je moet afwerken, dingen die je aan God moet vragen. Het lijkt bijna op een boodschappenlijstje of een verplichte training. En juist door dit gevoel is het vaak moeilijk om tijd vrij te maken voor gebed. Misschien is een van de grootste vergissingen in onze kijk op gebed dat we het zien als een manier om God allerlei dingen te vragen en niet als een voortdurende conversatie die we met Hem kunnen hebben. Gebed is het contactmoment tussen jou en God. En door jouw gedachtes en gevoelens met Hem te delen, laat je zien dat je ook om Hem geeft. Dat hoeft dus niet in een apart lijstje, maar het mag wel.

Aisha Meel, oprichtster van de Wonderwolk. Moeder van 3 prachtige kids (Livia (7), Joëlle (5) en Timeon (4)), creatieveling met een doctoraat in de Medische wetenschappen (waar ze niks meer mee doet), maar vooral vurig verlangend naar Gods liefde en nabijheid. Haar wens is om zoveel mogelijk kinderen en ouders dichterbij God te brengen.

Aisha Meel, oprichtster van de Wonderwolk.
Moeder van 3 prachtige kids (Livia (7), Joëlle (5) en Timeon (4)), creatieveling met een doctoraat in de Medische wetenschappen (waar ze niks meer mee doet), maar vooral vurig verlangend naar Gods liefde en nabijheid. Haar wens is om zoveel mogelijk kinderen en ouders dichterbij God te brengen.

Mijn gebedenboekje om in te kleuren&schrijven

Mijn gebedenboekje om in te kleuren & schrijven is een prachtig gebedenboekje waarmee je jonge kinderen al heel vroeg kunt leren om hun leven met God te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *