Onder, boven, voor en achter

Onder, boven, voor en achter

Kom naar Mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal Ik jullie rust geven. Neem Mijn ​juk​ op je en leer van Mij, want Ik ben zachtmoedig en nederig van ​hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, want Mijn ​juk​ is zacht en Mijn last is licht.
Matteüs 11:28-30

Toen mijn eerste dochter geboren werd, was ik helemaal klaar voor haar lachjes, haar knuffeltjes. Ik zag er naar uit om heerlijk met haar te kroelen en haar te verzorgen. Maar binnen een uur werd duidelijk dat het hard werken was en heel veel huilen. Zij huilde veel en ik huilde op een gegeven moment met haar mee. Het ouderschap is een fantastische roeping, vol goede dingen, liefde, avontuur, plezier. Maar het is ook hard werken, misschien voel je het zelfs wel als een opoffering. Het is chaotisch en onvoorspelbaar.

“Je krijgt er zoveel voor terug” hoor je anderen zeggen. En dat is waar, maar misschien niet zoals jij het verwacht. Kijk eens naar jezelf, hoe jij verandert. Je krijgt wel degelijk meer liefde, maar ook meer genade én meer groei.

God staat altijd klaar om ons te ontmoeten. Hij is er om ons door de omstandigheden heen te laten groeien. Hij is er wanneer je jouw kindje geduldig troost na de zoveelste huilbui, wanneer je voor de duizendste keer de kamer stofzuigt, wanneer je in de wasmand kijkt en deze opnieuw vol is, wanneer je naar het schoolplein racet, wanneer je jouw puber liefdevol toespreekt. Hij is er. Hij is er met kracht. Ben jij klaar om in Zijn kracht te staan? Niet door steeds meer te doen en van jezelf te verwachten, maar door naar Hem te keren en jezelf te laten voeden om te worden zoals Hij wil dat je wordt.

Vraag Hem jou te laten zien wat Hij doet. Zie jij lichtpunten van hoop en groei?

Zoek deze week in je (waarschijnlijk overvolle) agenda een plaatjes om een wandeling te maken in rust. Zodat je God kan ontmoeten. Zoek Zijn liefde en laat Hem door je heen werken. Want je doet genoeg. Je bent genoeg.

Het liefste wat ik wil is dat mijn kinderen Jezus kennen en Zijn liefde voelen tot in het diepst van hun hart. Toch kan ik dit niet afdwingen. Ik kan met ze zingen, Bijbelverhalen aan ze voorlezen, maar Gods liefde in hun hart laten nestelen dat kan ik niet. En stiekem is dat best goed nieuws: niet alles hangt van mij af! Misschien voelt het zo, maar we dienen een God die veel machtiger is. Veel wijzer is. Én veel liefdevoller dan wij ooit kunnen zijn.

Zoals mijn zoontje vaak zingt: ‘onder, boven, voor en achter… God is altijd bij mij!’ God is bij onze kinderen en Hij begeleidt hen op allerlei manieren. Hij werkt in hen en door hen heen. Waar wij ongeduldig zijn, blijft God vol liefde. Als wij tekortschieten, is Hij betrouwbaar. En dat mogen we onze kinderen leren. Door te zingen over Zijn trouw. Door voor te lezen over Zijn liefde. En vooral door te bidden, voor hen en met hen.

Hoe leef jij jouw geloof (voor)?

Aisha Meel, oprichtster van de Wonderwolk. Moeder van 3 prachtige kids (Livia (7), Joëlle (5) en Timeon (4)), creatieveling met een doctoraat in de Medische wetenschappen (waar ze niks meer mee doet), maar vooral vurig verlangend naar Gods liefde en nabijheid. Haar wens is om zoveel mogelijk kinderen en ouders dichterbij God te brengen.

Aisha Meel, oprichtster van de Wonderwolk.
Moeder van 3 prachtige kids (Livia (8), Joëlle (6) en Timeon (5)), creatieveling met een doctoraat in de Medische wetenschappen (waar ze niks meer mee doet), maar vooral vurig verlangend naar Gods liefde en nabijheid. Haar wens is om zoveel mogelijk kinderen en ouders dichterbij God te brengen.

Samen op ontdekkingsreis

Wil jij met je kind samen God ontdekken? In dit christelijk opvoedboek staan ontzettend veel praktische tips om met kinderen van 0 tm 6 Gods liefde te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *