Autogebed

Autogebed

Bidden. We voelen allemaal dat het belangrijk is, maar het kan soms zo moeilijk zijn. Misschien omdat je omstandigheden zwaar zijn, misschien omdat praten met een vriend simpelweg realistischer is, maar ik vond het vooral moeilijk omdat ik niet goed wist hoe. En als je het zelf al niet weet, hoe leer je het je kinderen dan?

Toen mijn kinderen heel klein waren worstelde ik daar veel mee. Ik had het gevoel dat ik iets moest meegeven qua gebed, maar wat. Bidden voor het eten? Maar het was altijd zo hectisch aan tafel. Ik was al blij als ze zaten en er gegeten werd. En wat bid je dan? En bid ik dan of laat ik ze zelf bidden?

Ik worstelde ermee, verwachtte van mezelf dat ik het kon oplossen. Voelde me rot dat het niet echt lukte. Toen liet ik het gaan. Dan maar niet. Wel ging ik zelf steeds meer bidden, in mijn bed op mijn eigen kamer. Hoe meer ik bad, hoe meer ik een diepere relatie met God ontwikkelde. Toen de oudste naar school mocht, werden de ochtenden thuis ingewikkelder. Iedereen moest op tijd aangekleed zijn, gewassen en gegeten hebben. Het was een gestress. Zaten we eindelijk in de auto (oké we woonden op 5 min afstand van school) was mijn geduld tot een minpunt gedaald. Er werd gemopperd en geschreeuwd vanaf de achterbank en ik werd er gek van. Met de dag bouwde de spanning op. Tot ik het niet meer hield. Ik riep “wacht, stil. We gaan het anders doen.” De kinderen keken me vol spanning aan. “Mama gaat eerst bidden.” En ik bad. Hardop. In de auto. Ik bad voor rust en geduld en voor een fijne dag. Een last viel van mijn schouders. Een rust daalde neer. En dit bleven we doen. Dag in dag uit. Tot mijn oudste ook wilde bidden in de auto. Een paar weken later volgde de middelste. En nog een paar weken later brabbelde de jongste een gebed. Dit was zo mooi. Gewoon door te doen. Door voor te leven. Leerde ik mijn kinderen bidden.

Inmiddels zijn we verhuisd en wonen we nog dichter bij school. We gaan iedere ochtend lopend naar school. Ons gebedsmoment is verplaatst naar de avondmaaltijd. Alle kinderen bidden. Eén voor één (wie als eerst mag, zorgt nog wel eens voor strijd). Ze nemen ieder hun dag uitgebreid door met God. En wij mogen er van meegenieten.

Je kind leren bidden. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Bouw aan je eigen relatie met God en begin gewoon te praten.

Aisha Meel, oprichtster van de Wonderwolk. Moeder van 3 prachtige kids (Livia (7), Joëlle (5) en Timeon (4)), creatieveling met een doctoraat in de Medische wetenschappen (waar ze niks meer mee doet), maar vooral vurig verlangend naar Gods liefde en nabijheid. Haar wens is om zoveel mogelijk kinderen en ouders dichterbij God te brengen.

Aisha Meel, oprichtster van de Wonderwolk.
Moeder van 3 prachtige kids (Livia (8), Joëlle (6) en Timeon (5)), creatieveling met een doctoraat in de Medische wetenschappen (waar ze niks meer mee doet), maar vooral vurig verlangend naar Gods liefde en nabijheid. Haar wens is om zoveel mogelijk kinderen en ouders dichterbij God te brengen.

Mijn gebedenboekje om in te kleuren en schrijven

Met dit gebedenboekje help je jouw kind te leren bidden. Al vanaf heel jong kan je dit boekje gebruiken. Je hoeft er namelijk niet in te schrijven, maar kan er ook in kleuren of plakken.

bidden, Gebed, nabijheid, pray, relatie

2 gedachten over “Autogebed

  1. Wat een fijn stukje. Ik ken de drukte, de worsteling, het schuldgevoel. En lees ook weer in jouw stukje uiteindelijk doen wij ons best en God doet de rest. Prachtig en bemoedigend om te weten dat het niet altijd hoeft zoals het “hoort”

    1. Zo is het zeker, Elianne. Zolang je hart op het goede gerichte is, doe je het goed zoals je bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *