Afzwemmen

Afzwemmen

Vandaag is het zover, dochterlief mag afzwemmen voor haar dipoma C. Wat een traject is het geweest. Telkens één zwemles, dan weer lock down… het schoot maar niet op, maar nu mag ze dan eindelijk. De badjuffrouw had vorige week wel gezegd dat het nog niet zeker was dat ze het zou halen. Joëlle had nogal de neiging om het op te geven wanneer het niet zo goed ging en dan naar de kant te zwemmen. In een noodsituatie heel handig om naar de kant te zwemmen, maar tijdens het afzwemmen een minder goed idee.

De spanning zit er vandaag voor het afzwemmen dus goed in. “Ik geef niet op” is onze mantra aan de rand van het zwembad. Andere kindjes zitten al te huilen van de spanning. Ik spreek Joëlle nog eens toe. “We weten dat je het kunt, je moet alleen niet opgeven. Gewoon doorgaan. Je kunt het. En mocht het toch niet lukken, hou ik nog steeds heel veel van je.” Ik zie haar gespannen gezichtje en samen ademen we in en uit. “Mama, je moet God vragen om bij mij te zijn,” fluistert ze in mijn oor. “God is bij jou, wil je dat ik voor je bid?” En daar aan de rand van het zwembad tussen alle andere ouders en kinderen (wel op 1,5 m afstand) bid ik met haar. We bidden dat God er bij is. Dat Hij kracht geeft om door te zetten. Dat Hij haar aan zal moedigen en net als bij David en Goliat overwinning zal geven. Ik vertel Joëlle dat David het vast ook heel spannend vond toen hij daar voor Goliat stond, maar hij gaf niet op. Hij zette door en God gaf hem de overwinning.

Dan roept de badjuffrouw dat ze gaan beginnen. Daar gaat ze. En even komen er tranen in mijn ogen. Tranen van trots, wat spanning, maar ook zo blij dat ze God er bij betrekt. Iedere actie leg ik vast met mijn telefoon. Ik app mijn man dat de koprol gelukt is. Ik app hem dat ze haar laarzen onderwater uit kreeg. Ik app hem. Ik app hem. En vol trots zie ik dat alles lukt. Ze krijgt haar diploma in handen. Ze rent naar mij toe. Wat is ze blij.

“Mama, God was er bij en Hij heeft mij geholpen. Het is gelukt!”
“Ja, lieverd. Je hebt niet opgegeven! Het is je gelukt.”

Ook zei God tegen ​Mozes: ‘Zeg tegen hen: “De Heer heeft mij gestuurd, de God van uw voorouders, de God van Abraham, de God van Isaak​ en de God van Jakob. En Hij heeft gezegd: ‘Zo wil Ik voor altijd heten, met die naam wil Ik worden aangeroepen door alle komende generaties.'”
Exodus 3:15


God geeft Mozes Zijn naam en door Gods naam te dragen, is de aanwezigheid van God bij Mozes. Daardoor kan Mozes de dingen doen die God wil dat hij doet. Als je iets in de naam van God doet, doe je dat met kracht en autoriteit. Je kind helpen om die kracht aan toe roepen, is ontzettend waardevol. Bid met je kind. Geloof. En ga met Hem.

Aisha Meel, oprichtster van de Wonderwolk. Moeder van 3 prachtige kids (Livia (7), Joëlle (5) en Timeon (4)), creatieveling met een doctoraat in de Medische wetenschappen (waar ze niks meer mee doet), maar vooral vurig verlangend naar Gods liefde en nabijheid. Haar wens is om zoveel mogelijk kinderen en ouders dichterbij God te brengen.

Aisha Meel, oprichtster van de Wonderwolk.
Moeder van 3 prachtige kids (Livia (7), Joëlle (5) en Timeon (4)), creatieveling met een doctoraat in de Medische wetenschappen (waar ze niks meer mee doet), maar vooral vurig verlangend naar Gods liefde en nabijheid. Haar wens is om zoveel mogelijk kinderen en ouders dichterbij God te brengen.

Mijn gebedenboekje om in te kleuren en schrijven

Met dit gebedenboekje help je jouw kind te leren bidden. Al vanaf heel jong kan je dit boekje gebruiken. Je hoeft er namelijk niet in te schrijven, maar kan er ook in kleuren of plakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *